«Він знаходиться далеко від тих, хто погрожував йому». Після інциденту з «виставкою членів» скульптор Хачанов поїхав у Гельсінкі

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колишній студент-скульптор київської Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Спартак Хачанов терміново виїхав у Гельсінкі після інциденту з його перформансом. Про це йдеться на його сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Зі Спартаком Хачановим усе гаразд. Зараз він далеко від тих, хто погрожував йому та його друзям з Академії. Він серед друзів і колег у Гельсінкі. Програма міст, що захищають безпеку художників, у дії.

Artists at Risk і Фінський комітет захисту миру знайшли можливості термінової допомоги», — сказано в повідомленні.

  • Студенти київської Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури вийшли на акцію протесту проти цензури в навчальному закладі та висловили підтримку четверокурснику Спартаку Хачанову, якому загрожує відрахування через інсталяцію з парадом чоловічих статевих органів.
  • 23 січня «С14» прийшли в Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури в Києві, щоб «поговорити» зі студентом-скульптором Спартаком Хачановим через його інсталяцію, крокуючі чоловічі статеві органи. Хачанова звинуватили в нарузі над українськими військовими. Студент заявив, що акція була антивоєнною.
  • Активісти пояснили, що прийшли підтримати рішення керівництва та особисто поспілкуватися з Хачановим, який погрожував зірвати засідання про його відрахування. Але говорити Хачанов з ними відмовився.