Дружина обвинуваченого у державній зраді Вишинського найняла у США лобістів, щоб поговорити з сенаторами і конгресменами

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Дружина обвинуваченого у державній зраді Вишинського найняла у США лобістів, щоб поговорити з сенаторами і конгресменами

Facebook / Кирилл Вышинский

Міністерство Юстиції США оприлюднило документ, у якому йдеться про те, що дружина обвинуваченого в Україні в державній зраді Кирила Вишинського у листопаді 2018 року уклала контракт на лобістські послуги з американською компанією.

Документ оприлюднений в системі реєстрації іноземних агентів (FARA). Згідно з американськими законами, такі договори повинні реєструватися в цій системі і потім публікуватись у відкритому доступі.

За даними FARA, договір між громадянкою Росії Іриною Вишинською і компанією The Friedlander Consulting Group LLC був укладений 27 листопада і зареєстрований 11 грудня 2018 року.

Зазначимо, у договорі згадано Дмитра Кисельова — без уточнень, тому невідомо, про кого саме йдеться. Згідно з текстом договору, Ірина Вишинська «солідаризувала свої позиції» з ним, а також із Ларисою Богдановою, Валентиною Сошиною і Дмитром Куліковим «з питань захисту прав журналістів в Україні».

Friedlander Consulting Group, згідно з договором, зобовʼязалася представляти інтереси Вишинської з зазначеного питання та організовувати зустрічі Вишинської з сенаторами і конгресменами США, а також адвокатами та правозахисниками 12 і 13 грудня 2018 року у Вашингтоні.

Вартість таких лобістських послуг, згідно з договором, склала $50 тисяч.

  • Главреда «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в банківському сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому предʼявили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів.
  • Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти працівника Служби безпеки України, який оголосив про підозру у держзраді головному редактору «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському.