Росія видворила з анексованого Криму понад 1000 громадян України

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Росія видворила з анексованого Криму понад 1000 громадян України

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Російські суди в анексованому Криму видворили з півострова понад 2400 осіб. Серед них більше 1000 — громадяни України, а також іноземці з 37 країн. Про це повідомив юрист Регіонального центру прав людини Віталій Набухотний на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, найчастіше Росія видворяє людей з півострова через відсутність у них документів російського зразка або патенту на проведення певного виду робіт на території РФ.

«Найбільш уразливими особами виявилися громадяни України, які відмовилися від громадянства РФ і продовжили перебувати в Криму. Так само це громадяни України, які постійно там проживали, проте не мали кримської прописки і цим самим вони фактично зберегли своє українське громадянство. І громадяни України, які переїхали в Крим вже після початку окупації півострову», — зазначив юрист.

Серед іноземців, яких примусово виселили за межі Криму, найбільше громадян Узбекистану, Туреччини та Грузії. Також юристам відомо про близько 10 осіб без громадянства, яких видворили з півострова.