Завдяки хмарному сервісу Azure компанія Microsoft вийшла в плюс

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Компанія Microsoft вийшла в плюс у другому кварталі завдяки хмарному сервісу Azure. У попередньому кварталі прибутки від сервісу зросли на 76%. Про це пише The Wall Street Journal.

Рік тому Microsoft були в збитку через нововведення у податковому законодавстві США. Хмарний сервіс Azure сприяє відродженню Microsoft. Він завоював другу позицію після компанії Amazon.com у світі як сервіс, що пропонує можливість розробки і виконання програм та зберігання даних на серверах, розташованих у розподілених дата-центрах.

Протягом найближчих трьох років Microsoft сподівається урвати ще більшу частину хмарних ринків у світі. Аналітики ж припускають, що в найближчі три роки попит на послуги подібних сервісів буде поступово спадати.

Також у компанії сподіваються, що купівля в 2016 році компанії LinkedIn продовжить окуповуватися.

  • Microsoft Azure (Windows Azure) — хмарна платформа Microsoft. Була створена в 2010 році. Вона дає можливість розробки і виконання програм та зберігання даних на серверах, розташованих у розподілених дата-центрах. Спочатку називалася Windows Azure. У 2014 році платформа була перейменована в Microsoft Azure.
  • У жовтні 2018 року користувачі Windows 10 почали скаржитися, що після автоматичного оновлення операційна система видалила їх файли. Вони пропадали з папки «Мої документи». Пізніше Microsoft призупинила це оновлення та перевипустила його.