Нова версія Windows 10 видаляє файли користувачів з компʼютера. Що робити?

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Нова версія Windows 10 видаляє файли користувачів з компʼютера. Що робити?

Tadas Sar / Unsplash

Користувачі Windows 10 скаржаться, що після автоматичного оновлення до версії 1809 операційна система видалила їх файли. Це стосується папки «Мої документи», повідомляє MSPoweruser.

Що кажуть користувачі?

«Боже мій! Папка «Документи» повністю видалена, усі мої дані [документи Word, електронні таблиці та інші] знищено. Усе втрачено, а остання резервна копія була зроблена дуже давно», — написав один з користувачів Twitter.

Кажуть, це відбувається після автооновлення системи, і повернути файли за допомогою її відкату не вдається.

Ще один користувач Windows 10 поскаржився на форумі Microsoft, що після оновлення система видалила всі його файли за 23 роки розміром 220 Гб.

«Файли зберігалися на диску C: / Users / ... / Documents /. Усі файли видалені. Це неймовірно, я користуюся Microsoft з 1995 року, і зі мною нічого подібного не траплялося», — написав він.

Крім цього, у новій версії Windows 10 спостерігаються проблеми сумісності з процесорами Intel покоління Skylake та новішими. Зокрема зростає навантаження на процесор, а в ноутбуках різко скорочується час автономної роботи.

Що порадили в компанії Microsoft?

У компанії відреагували на проблеми й перед оновленням ОС почали виводити попередження, що потрібно зробити резервну копію або повернутися до попередньої версії системи.