Apple знижує ціни на флагманські моделі iPhone вперше за понад 10 років

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Apple знижує ціни на флагманські моделі iPhone вперше за понад 10 років

Apple

Компанія Apple планує знизити ціни на деякі зі своїх флагманських моделей iPhone вдруге за 12 років. У тих країнах, де сильно впав курс місцевої валюти відносно долара, вартість смартфонів повернуть до рівня, близького до цін 2017 року. Про це заявив генеральний директор Apple Тім Кук.

На цей крок компанія йде, щоб зупинити падіння продажів iPhone на зарубіжних ринках, особливо в Китаї, повідомляє Reuters .До цього компанія тільки один раз знижувала ціни на iPhone — незабаром після того, як дебютувала в 2007 році.

Apple випустила новий iPhone XS у вересні 2018 року за ціною $999 — тією ж ціною в доларах США, що і його попередник iPhone X 2017 року. Це спрацювало для споживачів у США, але в таких країнах, як Китай і Туреччина, місцева валюта впала настільки сильно по відношенню до долара, що цей телефон став значно дорожчим за попередню модель

В Apple поки не повідомили, в яких саме країнах будуть коригувати вартість iPhone. Однак торгові посередники в Китаї на початку цього місяця вже почали знижувати ціни на сматфони.

Компанія також повідомила про вплив курсу валют на продаж у Туреччині. Тут місцева ліра знецінилася відносно долара на 33%, а продажі Apple впали на $700 млн у порівнянні з попереднім роком. У листопаді 2018 року в Apple також повідомляли про валютний тиск на ціни в Бразилії, Індії та Росії.

  • У додатку Apple FaceTime виявили серйозний баг, який дозволяє клієнту в групових дзвінках отримувати доступ до мікрофону і камери користувача, навіть якщо на дзвінок взагалі не відповіли.