Вийшов трейлер документальної стрічки «Apollo-11». До нього увійшли раніше неопубліковані відеозаписи NASA

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Зʼявився трейлер документального фільму «Apollo-11», знятого на честь 50-річчя висадки космонавтів Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору на Місяці. Його премʼєра відбулася на фестивалі Sundance, пише Rolling Stone.

«Створений на основі нещодавно виявленої серії відеозаписів і більш ніж 11 тисяч годин аудіозаписів поза каталогами, «Apollo-11» перенесе нас у саме серце найзнаменитішої місії NASA — тієї, яка вперше доставила людей на Місяць», — розповів про фільм представник дистрибʼюторської компанії Neon.

У трейлері також демонструють деякі небачені архівні кадри з програми «Apollo», у тому числі з участю Ніла Армстронга і Базза Олдріна, а в кінці трейлера показано історичні перші кроки на Місяці.

Фільм повинен вийти на великі екрани в 2019, проте точної дати поки немає.

  • Ніл Армстронг — американський астронавт NASA, перша людина, що ступила на Місяць (20 липня 1969 року) під час місячної експедиції корабля «Apollo-11».
  • Базз Олдрін — американський авіаційний інженер, полковник ВПС США у відставці і астронавт NASA. Учасник Корейської війни. Був пілотом місячного модуля корабля місії «Apollo-11», що здійснив першу в історії пілотовану посадку на Місяць. Є другою людиною, що ступила на Місяць (через 20 хвилин після командира місії Ніла Армстронга).