Вакарчук заявив, що не підтримає жодного кандидата в президенти через політичні «ласощі»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вакарчук заявив, що не підтримає жодного кандидата в президенти через політичні «ласощі»

Кравс Євгеній / УНІАН

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук стверджує, що не буде навіть починати розмову про підтримку когось із кандидатів у президенти. Мовляв, це не питання власних інтересів — на кону доля держави, сказав він в ефірі ток-шоу «Гра у класику» на телеканалі ZIK .

«Але я виключаю сам факт того, що через якісь політичні «ласощі», через персональні амбіції чи дивіденди я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні [когось із кандидатів у президенти]. Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою, чи кому ти допоможеш. На кону значно більше — доля держави», — наголосив співак.

Вакарчук також підкреслив, що вибори парламенту потрібно розглядати в комплексі з президентськими.

«Я не думаю, що вибори президента сьогодні в Україні можна розглядати окремо від виборів парламенту. Ти ж не можеш на шаховій дошці розставити окремо чорні квадрати, а окремо білі. Уявіть, що одні — це наслідок президентських виборів, а інші — парламентських», — сказав Святослав Вакарчук.

  • 28 січня Святослав Вакарчук заявив, що не братиме участі у президентських виборах 2019 року. Він наголосив, що його не цікавлять влада та президентська посада. Проте для нього важливо, щоб у країні відбулися зміни. Тому музикант разом зі своєю командою працюватиме над тим, «щоб проєвропейські сили перемогли» і щоб у владу прийшло якомога більше молодих професіоналів — «людей майбутнього, тих, для кого справедливість і державні інтереси — понад усе».
  • Після цього кандидат у президенти від партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий запропонував Вакарчуку обʼєднатися під час виборів до Верховної Ради.