Вакарчук заявив, що не братиме участі у президентських виборах 2019 року

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вакарчук заявив, що не братиме участі у президентських виборах 2019 року

Шерфетдінова Зебеде / УНІАН

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук заявив, що не братиме участі у президентських виборах 2019 року.

«Щоб розставити всі крапки над «і», зняти всі питання, офіційно заявляю: я, Святослав Вакарчук, не братиму участь у президентських виборах 2019 року. Я добре усвідомлюю, що зараз, в джинсах, можу зробити більше для країни, ніж вдягнувши краватку», — сказав він у відеозвернені, опублікованому на його YouTube-каналі.

Співак наголошує, що його не цікавлять влада та президентська посада. Однак для нього важливо, щоб у країні відбулися зміни.

«Я не збираюся стояти осторонь. Кожного дня, спілкуючись з людьми, я відчуваю їх розчарування. І зневіру. Я бачу, як корупція та несправедливість роз’їдають нашу країну зсередини. Я бачу, як безпринципність політиків і жадібність чиновників роблять нашу країну слабшою. Так не має бути, і нам під силу це змінити», — сказав Вакарчук.

Музикант каже, що разом зі своєю командою працюватиме над тим, «щоб проєвропейські сили перемогли» і щоб у владу прийшло якомога більше молодих професіоналів — «людей майбутнього, тих, для кого справедливість і державні інтереси — понад усе».

«Я вірю: справжні зміни можливі! І не важливо, у піснях чи в політиці, я завжди буду з вами на цьому шляху — шляху справжніх змін», — додав лідер гурту «Океан Ельзи».

  • Згідно з опитуванням Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, у кінці грудня 2019 року за Вакарчука готові були проголосувати на виборах президента 2,6% опитаних .
  • З минулого року музиканта неодноразово вносили до рейтингів кандидатів у президенти на виборах 2019 року під час соціологічних опитувань. Сам Вакарчук до цього часу жодного разу не спростував і не підтвердив, що буде балотуватися на посаду глави держави.
  • У січні під час участі у заході від Українського інституту у Лондоні лідер гурту «Океан Ельзи» оголосив про намір іти в політику, пообіцявши розказати подробиці найближчим часом. Тоді музикант також підкреслив, що влада як така його не цікавить, а діяти його підштовхує «розчарування сучасним станом української політики».