За час протестів у Венесуелі загинуло вже 35 осіб у 10 штатах країни

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

З початку протестів у Венесуелі загинули 35 людей у 10 штатах країни. Про це повідомляє Центр моніторингу соціальної конфліктності (OVCS) на своїй сторінці в соціальній мережі.

Аналогічні дані навела Венесуельська програма освіти та дій в галузі прав людини (Provea). Крім того, активісти повідомляють про щонайменше 850 затриманих з початку масових протестів у країні. Причиною більшості смертей, за інформацією El Naсional, були вогнепальні поранення.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнала Канада і низка латиноамериканських країн, зокрема Бразилія, Перу і Колумбія.
  • На засіданні Ради безпеки ООН стосовно Венесуели думки щодо політичної кризи в країні розділилися: США наполягали на відставці Мадуро, підтримуючи Гуайдо, Росія зайняла протилежну позицію, заявляючи про втручання США, а країни Євросоюзу зазначили необхідність нових виборів у країні.
  • Газета The Wall Street Journal повідомила, що США безпосередньо вплинули на протести у Венесуелі проти режиму президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом після дзвінка віце-президента США Майка Пенсі.
  • Спікер Національної асамблеї Венесуели і самопроголошений тимчасовий президент Хуан Гуайдо заявив, що опозиція веде переговори з військовими та цивільними чиновниками про можливість відсторонення з посади президента Ніколаса Мадуро.