В аеропорту Нью-Йорка рейси затримали на півтори години. Регулярність перельотів під загрозою через «шатдаун»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) повідомило, що брак авіадиспетчерів викликав затримку польотів у декількох великих аеропортах Східного узбережжя США, повідомляє CNBC.

Польоти в нью-йоркських аеропортах LaGuardia, Newark Liberty International Airport і Philadelphia International Airport були відкладені на 35-й день часткового закриття уряду. FAA ненадовго призупинило польоти в LaGuardia, а деякі рейси, що прибували, були затримані майже на півтори години.

У FAA пояснили затримку збільшенням кількості відпусток за хворобою серед авіадиспетчерів. При цьому керівники авіакомпаній та авіаційні працівники попереджають, що часткове припинення роботи уряду — так званий «шатдаун», — може вплинути на авіаперельоти.

Приблизно 420 тисяч федеральних працівників, у тому числі перевіряючі Адміністрації транспортної безпеки і авіадиспетчери, змушені через «шатдаун» працювати, навіть якщо вони не отримують регулярну оплату.

  • У США з 22 грудня 2018 року призупинилася робота федеральних установ з-за суперечки щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис на $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Через те, що не був проголосований ряд бюджетних документів, припинилося фінансування федеральних установ. Так, правоохоронці працюють, не отримуючи зарплату, а багатьом чиновникам довелося піти в неоплачувану відпустку. Як зазначає The New York Times, «шатдаун» у США може незабаром паралізувати роботу федеральних судів.
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Перед цим найдовшим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. Тоді президентом США був Білл Клінтон.