У США через морози алігатори вмерзли в лід. Таке вже траплялося рік тому

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У США через морози алігатори вмерзли в лід. Таке вже траплялося рік тому

Facebook / The Swamp Park

У США в національному Болотному парку річки Шаллотт у Північній Кароліні (The Swamp Park) алігатори вмерзли у лід через сильні морози. Це трапляється вже другий рік поспіль, пише The Charlotte Observer.

Під час сильного похолодання річка замерзла. Потім співробітники парку виявили, що рептилії примерзли.

«Усі наші 18 алігаторів вмерзли в лід», — зазначив менеджер парку.

Співробітники парку вважають, що тварини перейшли в брумацію. Це такий стан у рептилій, коли у них знижується температура тіла і сповільнюється швидкість обміну речовин.

У минулому році працівники парку могли спостерігати вмерзлих у лід алігаторів вперше. Тоді вони теж поринули в крижану сплячку під час сильних холодів. До цього вони не стикалися з такою практикою виживання у рептилій.

  • Алігатори вельми поширені у США — в Північній і Південній Кароліні, Джорджії, Флориді, Техасі та Луїзіані. Іноді трапляються екземпляри до 4,5 м в довжину, однак у середньому вони виростають до 3,4 м при вазі до 200 кг.
  • У США через сильні морози частково замерз Ніагарський водоспад.
  • 20 січня президент США Дональд Трамп у Twitter закликав американців не виходити з дому через снігопади і поскаржився, що країні не вистачає глобального потепління. Тоді в деяких штатах випало 25 см снігу.