Генпрокуратура склала підозру Жириновському за посягання на територіальну цілісність України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура України склала підозру депутату Державної Думи Росії та незмінному лідеру Ліберально-демократичної партії (ЛДПР) Володимиру Жириновському за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК).

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Російському депутатові загрожує заочне засудження на строк від 7 до 12 років позбавлення волі.

ГПУ встановила, що Жириновський у 2014 році в ефірі одного з телеканалів закликав приєднати до Росії Крим і південно-східні області України. У лютому 2014 року, перебуваючи у Сімферополі та Севастополі, політик активно закликав жителів півострова та місцевих чиновників до сепаратизму, а в березні цього ж року він голосував за закон про прийняття АР Крим та Севастополя до складу Росії.

«Жириновський підписав і забезпечив подання 17.03.2014 у канцелярію посольства Республіки Польща в Москві лист-звернення до Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща, в якому містяться заклики до керівництва Польщі в організації і проведенні на території окремих західних областей України референдумів [...] про передачу окремих областей України до складу сусідніх держав, у тому числі Польщі», — йдеться в повідомленні.