СБУ викликала на допит лідера ЛДПР Жириновського. Його звинувачують у фінансуванні тероризму

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
СБУ викликала на допит лідера ЛДПР Жириновського. Його звинувачують у фінансуванні тероризму

Пресслужба президента російської федерації

Служба безпеки України викликала на допит лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського у справі про фінансування тероризму, йдеться у повістці СБУ.

Жириновського очікують спецслужбовці 27 вересня о 9:00. Йому збираються вручити повідомлення про підозру, допитати як підозрюваного, а також надати доступ до матеріалів досудового розслідування. Справа, у якій хочуть допитати лідера ЛДПР, стосується організованої групи, що надає матеріально-технічне забезпечення «ЛНР» і «ДНР». СБУ вважає, що Жириновський очолює та фінансує цю групу з 2014 року.

У серпні 2014 року СБУ затримала пʼятьох киян, які готували теракти в місті та області під час святкування Дня Незалежності. Фінансували і координували їх, за словами представників спецслужби, особи, повʼязані з Жириновським. У ЛДПР ці звинувачення назвали «збудженою уявою СБУ».

18 вересня Шевченківський районний суд Києва дозволив заочне розслідування проти Жириновського і ще двох парламентаріїв РФ у цій справі. Сам лідер ЛДПР називає це спробами політичного переслідування, і каже, що надає мешканцям Донбасу тільки гуманітарну допомогу.