В Instagram повідомили, що президент Венесуели Ніколас Мадуро ніколи не був верифікований

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
В Instagram повідомили, що президент Венесуели Ніколас Мадуро ніколи не був верифікований

Jeenah Moon / Bloomberg via Getty Images

Президент Венесуели Ніколас Мадуро ніколи не був верифікований у соцмережах Facebook та Instagram. Ніхто не видаляв галочки з його облікових записів. Про це пише Интерфакс.

«Ніколас Мадуро не був верифікований у Facebook або Instagram, ми не видаляли верифікацію його акаунтів. Хуан Гуайдо був верифікований в Instagram у листопаді 2018 року, і він нещодавно був верифікований у Facebook», — йдеться в офіційному коментарі Instagram, який Интерфакс отримав за запитом до зовнішньої прес-служби Facebook у Росії.

У компанії зазначили, що такі позначки верифікації використовуються для того, щоб перевірити справжність сторінок або облікових записів.

Раніше зʼявилися повідомлення, що в Instagram президента Венесуели Ніколаса Мадуро зняли галочку, яка означає верифікацію. А сторінки лідера опозиції Гуайдо у соціальних мережах залишилися верифіковані.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнали Бразилія, Перу, Колумбія та Канада.
  • Після початку протестів у штатах Португезу, Барінас, Тачира, Амазонас, Болівар і Столичному окрузі, за даними на ранок 24 січня, у зіткненнях загинули 16 осіб.
  • Крім США, Гуайдо підтримали Франція, Аргентина, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Гватемала, Гондурас, Панама, Парагвай і Перу, а також Косово, Організація американських держав та Instagram.
  • Крім Росії, не визнали Гуайдо новим лідером Венесуели армія країни, Туреччина та Мексика.
  • Криза у Венесуелі загострилася після смерті глави держави Уго Чавеса. У 2013 році новим президентом став його соратник Ніколас Мадуро, який продовжив політику свого попередника. До початку 2014 року в країні посилилися економічні проблеми (у 2017 році 93% населення країни скаржилися на недоїдання), що призвело до гострої критики правлячого режиму, соціальної і політичної кризи.