«Фільм біографічний, а не агітаційний». У Тимошенко відповіли на заяву письменника Коельйо про те, що він не підтримував її на виборах

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Фільм біографічний, а не агітаційний». У Тимошенко відповіли на заяву письменника Коельйо про те, що він не підтримував її на виборах

Синиця Олександр / УНІАН

Під час з’їзду партії «Батьківщина», де її лідера Юлію Тимошенко висунули кандидатом у президенти, показали архівне відео за участю бразильського письменника Паоло Коельйо. Про це повідомили у прес-службі партії, передає «Радіо Свобода" .

У «Батьківщині» стверджують, що ці кадри були частиною фільму про життя Юлії Тимошенко.

«У стрічці члени родини та відомі люди ділилися своїми спогадами та враженнями про Юлію Тимошенко. Одним з таких спікерів був і письменник Пауло Коельйо. Інтерв’ю з ним було записано хорватським режисером Яковом Седларом, який у 2010 році зняв присвячену Юлії Тимошенко стрічку «Юля», – йдеться в коментарі.

Також у партії звертають увагу: Коельйо не спростовував, що слова, які пролунали в інтерв’ю, належать йому. Зазначається, що запис інтерв’ю відбувся 2010 року у швейцарській Женеві, у будинку письменника, і Седлар надав «Батьківщині» права на використання відеоматеріалів.

Прес-секретар Тимошенко Марина Сорока у коментарі для «Української правди» також наголосила, що фільм не є агітаційним, а біографічним.

«Демонстрація таких матеріалів є усталеною традицією під час висунення провідних політиків в Європі, США і фільм був зроблений і позиціонований як біографічний, а ніяк не агітаційний», - наголосила речниця.

  • На зʼїзді «Батьківщини» 22 січня продемонстрували фільм про Тимошенко. У ньому письменник розповів, що двічі зустрічався з нею, підкреслив харизму Тимошенко та висловив думку, що саме така людина «може керувати країною».
  • Наступного дня у Twitter письменник Паоло Коельйо заявив, що не записував послань на підтримку Тимошенко.