Вночі: потерпілих у пожежі на танкерах доставили в Керч, у Канаді зійшов з колії й загорівся потяг, а у США прийняли законопроект проти виходу з НАТО

Дата:

У Канаді зійшов з колії та загорівся потяг

Неподалік від міста Саскатун (найбільше місто канадської провінції Саскачеван) зійшов з рейок та загорівся вантажний поїзд із пшеницею. За даними поліції, ніхто не постраждав. Усього з рейок зійшло близько 30 вагонів із 52, у тому числі локомотив, який перевернувся та загорівся. Очевидці стверджують, що місце аварії затягнув густий чорний дим, проте в компанії-операторі залізниці запевнили, що загрози громадськості немає, оскільки небезпечних продуктів поїзд не перевозив.

Потерпілих у пожежі на газових танкерах доставили в Керч

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

У Керчі (анексований Крим) госпіталізовані 12 постраждалих внаслідок пожежі на газових танкерах у Чорному морі. За словами директора Кримського республіканського центру медицини катастроф Сергія Олефіренка, стан потерпілих середньої тяжкості, вони перебувають у лікарні № 1 на стаціонарному лікуванні. Внаслідок пожежі на двох танкерах, MAESTRO та VENICE, загинули 14 осіб.

Палата представників схвалила законопроект проти спроб вивести США з НАТО

Нижня палата американського Конгресу переважною більшістю проголосувала за проект закону, який не дозволятиме президенту США припиняти членство країни в Північноатлантичному альянсі. Документ підтримали 357 конгресменів, у тому числі 208 демократів і 149 республіканців. Проти висловилися 22 республіканці. Палата представників прийняла проект закону після того, як минулого тижня представник Білого дому повідомив, що Трамп знову порушував питання про доцільність подальшого членства США в НАТО.

Мадуро перегляне дипвідносини Венесуели зі США

Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що доручив главі МЗС країни «почати повний перегляд відносин зі США і вжити політичних заходів». Так глава Венесуели відповів на коментарі віце-президента США Майка Пенса, який висловив підтримку лідеру опозиції Хуану Гуаїдо і назвав Мадуро «диктатором, у якого немає законних підстав на владу».

У Києві оголосили карантин у 25 школах

У столиці зареєстровано понад 14,6 тисяч хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Наразі у Києві призупинено навчання у 25 школах, із них в 11 школах зовсім та у 14 — частково.