ЦВК зареєструвала Бойка кандидатом у президенти. Він став 13-м

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
ЦВК зареєструвала Бойка кандидатом у президенти. Він став 13-м

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала співголову «Опозиційної платформи — За життя», народного депутата України Юрія Бойка кандидатом у президенти. Рішення було прийнято на засіданні ЦВК. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Таким чином, станом на 16:30 22 січня 2019 року ЦВК вже зареєструвала 13 кандидатів на виборах президента 31 березня 2019 року. Бойко подав документи до ЦВК 17 січня.

Він зазначав, що йде у президенти як самовисуванець, оскільки політичну партію «Опозиційна платформа — За життя» ще не зареєстрували.

  • За законом, жодних обмежень кількості кандидатів, які можуть балотуватися на пост президента, в Україні немає. Щоб зареєструватися, кандидат має внести заставу у 2,5 млн грн, а також надати щорічну декларацію про доходи. У разі програшу гроші не повертаються.
  • За даними опитування центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень імені О. С. Яременка, Юлія Тимошенко очолює рейтинг кандидатів у президенти. У топ-5 фаворитів також увійшли артист Володимир Зеленський, співголова «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко і чинний президент Петро Порошенко.