Танкери продовжують горіти в Чорному морі. Число загиблих зросло до 14 осіб

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Танкери продовжують горіти в Чорному морі. Число загиблих зросло до 14 осіб

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

У Чорному морі триває пожежа на двох газових танкерах, які загорілися ввечері 21 січня в районі Керченської протоки під час передачі палива з борту на борт. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на дані Федерального агентства морського і річкового транспорту Російської Федерації.

Відзначається, що на двох суднах було 32 людини, 12 моряків врятовані, їх планують доставити в Керч, однак поки зробити це не вдається через негоду.

В той же час російське агентство ТАСС з посиланням на дані джерела в екстрених службах повідомляє, що кількість загиблих збільшилася до 14 осіб. Доля ще шістьох залишається невідомою.

  • Два газові танкери MAESTRO (рік будівництва — 1990) і VENICE (попередня назва CANDY, рік будівництва — 1992) під прапорами Танзанії загорілися ввечері 21 січня 2019 року . Офіційно повідомлялося про 11 загиблих.
  • Судна везли зріджений газ, заправилися ним у місті Темрюк (Краснодарський край Росії). На борту перебували громадяни Туреччини та Індії.
  • Як повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, ці судна залучалися до постачань газу, видобутого як з українського шельфу, так і в інших країнах. Крім того, вони незаконно постачали газ у Сирію.