Таліби атакували військовий навчальний центр у Афганістані. Убито 126 спецназівців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Бойовики ісламського руху «Талібан» атакували в центральному Афганістані (провінція Вардак) військовий навчальний центр, в результаті чого загинули 126 співробітників служби безпеки країни, зокрема вісім елітних десантників. Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника Міноборони Афганістану.

За словами чиновника, рано-вранці 21 січня таліби влетіли на авто, набитому вибухівкою, у контрольно-пропускний пункт Національного управління безпеки (NDS) в Майдан-Шахре і підірвали себе в кампусі центру. Після вибуху двоє талібів з іншої групи увірвалися до кампуса і відкрили вогонь по військових. Ісламістів ліквідували під час перестрілки, але вони змогли вбити багато афганських військових.

Чиновник Міноборони зазначив, що бойовики використовували в якості машини для смертника трофейний «Хамві» американського виробництва, що був відбитий у афганського спецназу.

Одне з джерел агентства заявило, що точна кількість жертв комплексної атаки терористів не розкривається, оскільки влада побоюється падіння морального духу афганських військових. Особливо це недоречно у світлі дедалі частіших нападів талібів.

Представник бойовиків Забіулла Муджахід заявив, що під час атаки вбили 190 осіб.