Радикальна партія висунула Олега Ляшка кандидатом у президенти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Радикальна партія висунула Олега Ляшка кандидатом у президенти

Facebook / Олег Ляшко

Радикальна партія висунула кандидатом у президенти лідера політсили, депутата Верховної Ради Олега Ляшка. Рішення ухвалили 21 січня на 22-му зʼїзді партії в Києві.

Він заявив, що хоче привести до влади нових людей, відновити економіку, зробити найсильнішу армію, повернути Україні мир і території. За словами Ляшка, президентська посада для нього — «не мета, а інструмент для наведення порядку в країні».

«Моя політика як президента — це політика захисту національних інтересів України. Це відновлення економіки, відновлення сили, створення робочих місць, підвищення добробуту кожної української сім’ї, а не тільки олігархів, не тільки тих, хто сьогодні при владі. Я йду в президенти для того, щоб вичистити гниле політичне болото на Печерських пагорбах, яке травить кожну людину і всю Україну», — заявив Ляшко.

Також Ляшко вважає доцільним тимчасово повернути смертну кару для боротьби з корупцією.

«Я вважаю, що на цей надзвичайний період, у якому ми живемо, заради захисту свого майбутнього, заради захисту кожного українця, заради захисту нас усіх і майбутніх поколінь маємо право, як виключення, ввести смертну кару за корупцію, за державну зраду і за тероризм», — сказав політик на з’їзді.

  • 18 січня у ЦВК зареєстрували 10 кандидатів на пост президента. Документи від охочих балотуватися комісія прийматиме до 3 лютого 2019 року.
  • Вести передвиборчу агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени цього ж року в Україні відбудуться парламентські вибори.