Убивство ветерана АТО «Сармата»: суд продовжив арешт п’ятьом підозрюваним

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Убивство ветерана АТО «Сармата»: суд продовжив арешт п’ятьом підозрюваним

Печерський районний суд Києва продовжив арешт чотирьом ймовірним виконавцям вбивства ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат»), повідомляє «Громадське» .

Термін утримання під вартою Максиму Владимиренкову та Олександру Обухову продовжили на 1 місяць, Артему Матюшину та Миколі Ломаці — на два. Прокуратура наголошувала, що є ризики втечі підозрюваних, переховування від слідства.

Адвокати ж просили відмовити у продовженні арешту. Вони наголошували, що їх підзахисні мають міцні соціальні звʼязки та не збираються тікати.

Також Печерський районний суд Києва продовжив до 17 березня термін утримання під вартою Михайлу Сігіді — ймовірному організатору вбивства активіста Віталія Олешка.

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив йому в спину, коли Олешко сидів у кафе з дружиною та знайомими. Потім вбивця скочив у машину і зник.
  • Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у злочині. Правоохоронці зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у Василівці Запорізької області, ще одного зловмисника перехопили в Бердянську.
  • 17 грудня 2018 року в аеропорту Харкова затримали ще одного підозрюваного в замовленні вбивства ветерана АТО Олешка «Сармата».