В аеропорту Харкова затримали підозрюваного в замовленні вбивства ветерана АТО Олешка «Сармата»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Харкові працівники кримінальної поліції затримали одного з підозрюваних у замовленні вбивства бердянського активіста та ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат»). Про це повідомив заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, підозрюваний — мешканець Дніпра. Правоохоронці його зупинили 16 грудня при спробі перетнути кордон у міжнародному аеропорту «Харків».

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив йому в спину, коли Олешко сидів у кафе з дружиною та знайомими. Потім вбивця скочив у машину і зник.
  • Правоохоронці розглядали три основні версії злочину. Перша версія поліцейських — «Сармата» вбили бандити, друга — його позбавили життя через активну громадську діяльність, третя — через підприємницьку.
  • Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у злочині. Правоохоронці зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними в Василівці Запорізької області, ще одного зловмисника перехопили в Бердянську.