Голова Палати представників Пелосі скасувала виступ Трампа в Конгресі. У відповідь він запропонував їй летіти за кордон звичайним літаком

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Голова Палати представників Пелосі скасувала виступ Трампа в Конгресі. У відповідь він запропонував їй летіти за кордон звичайним літаком

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Президент США Дональд Трамп заборонив спікеру Палати представників Ненсі Пелосі використовувати урядовий літак для візиту до трьох країн, назвавши заплановану поїздку «семиденною екскурсією». Про це Трамп написав у відкритому листі після того, як Пелосі перенесла виступ Трампа в Конгресі до закінчення «шатдауну», повідомляє власний кореспондент Укрінформу .

«У звʼязку з «шатдауном» із жалем повідомляю Вам, що Ваша поїздка до Брюсселя, Єгипту та Афганістану відкладена. Ми перенесемо цю семиденну екскурсію на період, коли завершиться «шатдаун», — зазначив глава Білого дому.

Він також запропонував спікеру оплатити її візити власним коштом, якщо для неї буде прийнятним такий варіант.

Водночас Трамп висловив готовність зустрітися з Пелосі знову для переговорів, повʼязаних не стільки із завершенням «шатдауну», скільки з фінансуванням безпеки на південному кордоні США, тобто побудови нової стіни між США і Мексикою.

Напередодні спікер Палати представників Ненсі Пелосі відмовила главі Білого дому у виступі перед Конгресом зі щорічним зверненням про стан справ у країні. Вона підкреслила, що через «шатдаун» Секретна служба й Міністерство внутрішньої безпеки, які 26 днів сидять без зарплати, просто не зможуть забезпечити належну охорону заходу.