Настю Рибку і Алекса Леслі затримали в «Шереметьєво» за статтею за залучення до простітцуії

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Громадянку Білорусі Анастасію Вашукевич та росіянина Олександра Кирилова, відомих як Настя Рибка та Алекс Леслі, затримали в московському аеропорту «Шереметьєво» відразу після депортації з Таїланду. Про це повідомила дружина Кирилова, передає Интерфакс.

«Їх затримали. Вони зараз сидять в окремій кімнаті. За словами Насті, їм інкримінують статтю 240, пункт 2 [Кримінального Кодексу РФ], це втягнення в заняття проституцією», — повідомила дружина Кирилова.

За її словами, разом з Вашукевич і Кириловим були затримані ще двоє людей — Андрій Іжешко та Марія Жаркова. Дружина Кирилова додала, що Вашукевич не повинна була виходити у Москві — вона мала летіти далі до Мінська як громадянка Білорусі.

  • Десять іноземців — переважно росіян і білорусів — взяли під варту в Таїланді в кінці лютого 2018 року за незаконне проведення в Паттаї секс-тренінгу.
  • 15 січня 2019 року всі обвинувачені визнали себе винними в нелегальній організації секс-тренінгів і були засуджені судом до умовних термінів увʼязнення. Після цього їх відправили в центр тимчасового утримання в Бангкок, де вони очікували депортації в Росію і Білорусь.
  • До поїздки в Таїланд Рибка фігурувала в матеріалах розслідування Олексія Навального про віце-премʼєра РФ Сергія Приходька та російського олігарха Олега Дерипаски.