МАУ змінила правила перевезення ручної поклажі. З 15 січня ноутбуки та пакети з Duty Free повинні бути упаковані, інакше доведеться платити

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

З завтрашнього дня (15 січня) в авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» набувають чинності нові правила перевезення ручної поклажі. Компанія скорочує кількість дозволених для перевезення предметів. За додаткове місце для ручної поклажі вагою до 5 кг доведеться платити 15 євро.

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії.

Нові правила перевезення будуть діяти для пасажирів, які купили квитки після 1 листопада 2018 року. Для тих, хто купував квитки раніше, залишаться старі норми.

Відтепер пасажири, у яких у вартість квитка не входить перевезення багажу, можуть брати на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і з розмірами не більш ніж 55 х 40 х 20 см, а також один предмет верхнього одягу та парасольку.

Пасажири, у яких у квиток входить перевезення зареєстрованого багажу, можуть брати на борт одне місце ручної поклажі до 7 кг (55 х 40 х 20 см) і ще одне місце до 5 кг (40 х 30 х 10 см), а також парасольку і верхній одяг.

Пасажири бізнес-класу середньомагістральних рейсів можуть мати два місця ручної поклажі: місце вагою до 12 кг і розмірами не більш ніж 55 х 40 х 20 см та місце вагою до 5 кг (40 х 30 х 10 см), плюс верхній одяг та парасольку.

Для бізнес-класу далекомагістральних рейсів дозволено три місця ручної поклажі: два місця по 15 кг (55 х 40 х 20 см) плюс одне місце до 5 кг (40 x 30 x 10 см), а також верхній одяг і парасолька.

Усі додаткові особисті речі, наприклад, фотоапарат, ноутбук, журнали, пакети, повинні бути упаковані в місце ручної поклажі. Інакше вони будуть вважатися окремим багажником, за який потрібно сплатити на місці.

Раніше на рейсах МАУ можна було безкоштовно перевозити в руках предмети вагою до 5 кг (пакети з Duty Free, ноутбуки, і так далі).