Глава Китаю побачив «рідкісний історичний шанс» для розвʼязання конфлікту на Корейському півострові. Він просить КНДР піти на зближення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Глава Китаю побачив «рідкісний історичний шанс» для розвʼязання конфлікту на Корейському півострові. Він просить КНДР піти на зближення

Fred Dufour - Pool / Getty Images

Для вирішення проблеми Корейського півострова зʼявився «рідкісний історичний шанс», на втілення у життя якого може вплинути рішення КНДР і далі вести діалог зі США та Південною Кореєю.

Про це заявив глава Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Пекіні, передає Deutsche Welle.

«На даний час вже сформувалася тенденція до мирного діалогу на півострові, продовження переговорів, і їхніх результатів очікує усе міжнародне співтовариство. Зʼявився рідкісний історичний шанс для політичного врегулювання проблеми півострова», — сказав він.

Китайський лідер висловив надію, що Кім Чен Ин піде назустріч президенту США Дональду Трампу і продовжить програму ліквідації ядерної зброї.

«Китайська сторона виступає за те, щоб КНДР продовжувала й далі дотримуватися напрямку денуклеаризації, за поліпшення відносин між Північчю і Півднем і підтримує проведення зустрічі керівників США та КНДР», — сказав Сі Цзіньпін.

Він також заявив, що сподівається на співпрацю зі США у цьому питанні, і додав, що Китай готовий до участі у забезпеченні миру для обох Корей.