Північна Корея розширює ключову ракетну базу: зʼявилися супутникові знімки

Дата:

Нові супутникові знімки Північної Кореї свідчать про те, що ракетна база КНДР Yeongjeo-dong не тільки залишається активною, але і постійно модернізується. Про це йдеться в доповіді Міддлберійського інституту міжнародних досліджень в Монтереї, передає CNN.

«Супутникові знімки показують, що база залишається активною. Більш того, в минулому році Північна Корея значно розширила довколишній обʼєкт, що, імовірно, є ще однією ракетною базою», — йдеться в доповіді, яку цитує телеканал.

cnn.com

cnn.com

cnn.com

Як відзначають аналітики, нові супутникові знімки показують, що КНДР у цьому регіоні будувала «надзвичайно великий» підземний обʼєкт в 2017 році, і його будівництво тривало до серпня 2018.

За словами одного з аналітиків інституту Джеффрі Льюїса, будівництво продовжилося навіть після сінгапурського саміту між лідером КНДР Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом.

«Що б не казав Кім Чен Ин про своє прагнення до денуклеаризації, Північна Корея продовжує виробляти ракети з ядерними боєголовками», — заявив Льюїс.

Люїс і його колега Девід Шмерлер відзначили, що унікальне розташування обʼєкта ідеально підходить для розробки новітніх ракет великої дальності, зокрема й тих, які Північна Корея може використати для удару по США.

Зі свого боку прес-секретар Пентагону Кріс Логан заявив телеканалу, що США уважно стежить за КНДР. «Ми продовжуємо підтримувати дипломатичний процес. Ми не будемо обговорювати питання розвідки», — сказав він. Повідомляється, що Держдепартамент відмовився від коментарів з цього питання.