Олігарх Фукс заявив, що перебуває в Мексиці і назвав новину про своє затримання фейком

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Український олігарх Павло Фукс записав відео з узбережжя Мексики, у якому спростував своє затримання та депортацію з країни.

В коментарях theБабелю Фукс також підтвердив, що інформація про його затримання у Мексиці неправдива. «Це фейк, дивіться мій телеграм канал», — зазначив Фукс.

Обережно! На відео присутні образи

«Перебуваю у Мексиці, ось мексиканці, щоб не було питань», — сказав бізнесмен на відео, після чого показав на камеру середній палець, адресувавши жест виданню «Обозреватель». Саме воно першим поширило інформацію про те, що Фукс був затриманий у мексиканському аеропорту міста Канкун.

Павло Фукс народився у Харкові. Його повʼязують з мером Харкова Геннадієм Кернесом і депутатом Михайлом Добкіним. На початку 90-х він переїхав до Москви, де заробив статок. У 2015 році отримав новий український паспорт, відмовившись, за його словами, від російського громадянства. Фукс входив до рейтингу 100 найбагатших людей України зі статком у $270 млн, за версією журналу «Фокус». В Україні бізнесмен володіє низкою газових родовищ. Він скуповує у країні проблемні активи, що залишилися з часів президентства Віктора Януковича.

  • Раніше ЗМІ повідомили, що 7 січня Фукс разом із дружиною летів на приватному літаку з Великої Британії (Фарнборо) і був затриманий мексиканськими міграційними службами на кордоні.
  • Разом з ним, за даними ЗМІ, затримали і народного депутата Андрія Іванчука від фракції «Народний фронт», який також із дружиною прилетів в Канкун. Бізнесмен і депутат планували відсвяткувати Різдво у курортному місті.
  • Після перевірки документів Іванчука відпустили, оскільки він показав дипломатичний паспорт, а Фукса нібито депортували через те, що він перебуває у «міжнародному чорному списку».
  • Міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу заявив, що депутата Верховної Ради Андрія Іванчука не затримували в Мексиці і він спокійно вʼїхав. З приводу Фукса міністр зазначив, що до нього були «питання щодо дозволу на вʼїзд».