Мексика депортувала українського олігарха Фукса, затриманого напередодні у Канкуні. Бізнесмен це заперечує

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Мексика депортувала українського олігарха Фукса, затриманого напередодні у Канкуні. Бізнесмен це заперечує

Wikimedia Commons

Влада Мексики депортувала в Україну олігарха Павла Фукса, якого напередодні затримали в аеропорту міста Канкун разом із народним депутатом Андрієм Іванчуком («Народний фронт»). Про це повідомляє агентство «Українські Новини» з посиланням на власне джерело.

Вказується, що Фукс був затриманий через те, що перебував у «міжнародному чорному списку».

Раніше повідомлялося, що 7 січня Фукс разом із дружиною летів на приватному літаку з Великої Британії (Фарнборо) і був затриманий мексиканськими міграційними службами на кордоні. Разом з ним затримали нардепа Іванчука, який теж прилетів у Канкун. Бізнесмен і депутат планували відсвяткувати Різдво у курортному місті. Після перевірки документів Іванчука відпустили, оскільки він предʼявив дипломатичний паспорт.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко повідомила theБабелю, що інформація про депортацію олігарха перевіряється. Також вона не підтвердила факт затримання бізнесмена. За її словами, українські консули у Мексиці перевіряють дані.

Сам же олігарх Фукс спростував своє затримання і заявив, що «це все фейк».

Бізнесмен у коментарі «Українській правді» сказав, що на даний момент перебуває у Мексиці, і у нього не було проблем із проходженням прикордонного контролю. Фукс, однак, відмовився відповідати на питання, чи був із ним депутат Іванчук.