У Великій Британії музиканти відтворили звуки закінчення Першої світової

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Музичний дует Field Music з Великої Британії підготував перформанс, який відтворює у звуковому форматі останні моменти перед закінченням Першої світової війни, коли було оголошено про перемирʼя. Про це повідомляє The Guardian.

Девід і Пітер Бревис взяли за основу документ «Кінець війни». Це знімок з Імперського військового музею, який відобразив точну хвилину припинення військових дій. Цей проект брати приурочили до сторіччя з дня закінчення Першої світової війни, а в січні вони влаштують два перформанси в Лондоні і Манчестері, засновані на їхній інтерпретації.

Imperial War Museum

Такі знімки робили для того, щоб визначити координати ворожої артилерії, та використовували як один з методів звукової розвідки.

Прямо за лінією фронту ставили шість мікрофонів, кожен з них підключався до тонкого дроту. Дріт починав рухатися, коли мікрофон вловлював звук, і кидав тінь на фотоплівку. Таким чином вдавалося зробити «фотографію звуку». Завдяки сучасним технологіям слухачі перформансу зможуть відчути, як затихають вібрації від гармат.