«Я завжди діяв чесно та сумлінно». Екс-глава Nissan Карлос Гон відповів у суді на звинувачення у фінансових злочинах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Я завжди діяв чесно та сумлінно». Екс-глава Nissan Карлос Гон відповів у суді на звинувачення у фінансових злочинах

World Economic Forum / Flickr

Колишній глава автомобільної компанії Nissan і виконавчий директор Renault 64-річний Карлос Гон заявив у японському суді, що не причетний до фінансових злочинів, у яких його звинувачують.

Під час виступу на засіданні суду у Токіо Гон сказав, що завжди «діяв чесно і сумлінно», повідомляє DW.

«Мене несправедливо звинуватили і неправомірно затримали, звинувачення нічим не обґрунтовані і нежиттєздатні», — заявив екс-глава Nissan.

Повідомляють, що на засіданні Гон виглядав хворобливо. Він також часто кашляв під час суду. Семитижневе утримання у японському СІЗО помітно вплинуло на його здоровʼя.

  • Карлос Гон і представницький директор Nissan Грег Келлі були арештовані в Токіо 19 листопада за підозрою у фінансових порушеннях законодавства Японії. У заяві Nissan вказано, що «протягом багатьох років» Гон у звітах для Токійської фондової біржи занижував свої доходи, а також використовував активи компанії з власною метою.
  • Газета Asahi Shimbun писала, що він не задекларував у Японії частину винагороди, яку отримав у формі цінних паперів від Nissan Motor Co. Відсутність повних даних про винагороду у декларації у Японії прирівнюється до маніпулювання інформацією на ринку.
  • 22 листопада рада директорів японського автомобільного концерну Nissan Motor звільнила Карлоса Гона з посади очільника компанії.