Велика Британія дозволила колишнім колоніям і заморським територіям карбувати фунти. Вони зможуть самостійно вибирати малюнок

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Велика Британія надала колишнім колоніям і заморським територіям право самостійно карбувати фунт стерлінгів. Про це йдеться на сайті парламенту.

Колишні колонії зможуть навіть наносити на 12-гранні монети свій варіант малюнка. Таке рішення прийняли «на знак підтримки залежних від Великої Британії територій».

На зворотному боці монети зможуть зʼявитися символи культурної спадщини цих територій.

На реверсі фунта зараз карбується троянда, цибуля-порей, чортополох і трилисник, які символізують Англію, Уельс, Шотландію та Північну Ірландію.

Зараз до списку заморських територій і володінь Великої Британії входять: Ангілья, Бермудські острови, Монтсеррат, Акротірі і Декелія, острів Піткерн, острови Святої Єлени, Вознесіння і Трістан-да-Кунья, Південна Георгія і Південні Сандвічеві острови, Британські Віргінські та Кайманові острови, Гібралтар, острови Теркс і Кайкос, а також британські антарктичні території та територія в Індійському океані. Крім того, Лондону підпорядковуються володіння Британської корони: острови Мен, Гернсі та Джерсі.