Вночі: США почали виведення своїх військ із Сирії, у російському Магнітогорську упізнали тіла всіх жертв обвалення будинку, а в Польщі блискавка влучила в літак

Автор:
Олена Мельник
Дата:

США почали виведення військ із Сирії

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що американські військовослужбовці вже почали процес виходу з Сирії. Однак він відмовився розкрити інформацію про терміни виведення військ, «щоб противники точно знали», коли Сполучені Штати залишать країну. Також Помпео додав, що США продовжать кампанію проти «Ісламської держави» і докладуть максимум зусиль для «забезпечення стабільності на всьому Близькому Сході».

У Польщі блискавка влучила в літак

У пасажирський літак авіакомпанії Wizz Air, який здійснював авіарейс із Гданська (Польща) до Ставангера (Норвегія), незабаром після старту влучила блискавка. Літак повернувся в аеропорт через 10 хвилин після зльоту. Посадка відбулася без проблем.

У Магнітогорську впізнали тіла всіх жертв обвалення будинку

В Росії впізнали тіла 39 людей, загиблих при обваленні підʼїзду одного з житлових будинків міста Магнітогорськ. Пошуково-рятувальна операція завершилася 3 січня. Похорони перших шести людей відбудуться 4 січня. Тіла чотирьох загиблих членів таджицької родини будуть доставлені до Таджикистану після релігійної відправи в сусідньому Челябінську.

Польські винищувачі почали охороняти повітряний простір Балтії

Польські військові літаки з 3 січня почали патрулювати небо над країнами Балтії в межах повітряної місії НАТО. Чотири польські винищувачі F-16 розмістилися на повітряній базі у литовському Шяуляї і замінили бельгійських колег, які працювали тут з вересня минулого року. Бельгійські літаки за час патрулювання понад 20 разів піднімалися в небо для супроводження переважно російських військових літаків, які літають над Балтикою із вимкненими транспондерами.