Побиття й арешти активістів «Автомайдану»: до суду передали справу екс-заступника глави МВС Києва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура повідомила про завершення розслідування кримінального провадження стосовно колишнього заступника начальника МВС Києва Олександра Кравченка і передала до суду його справу. Екс-міліціонера звинувачують у незаконних затриманнях шести активістів руху «Автомайдан», організації їх побиття та пошкодження автомобілів. Також йому інкримінують організацію титушек.

Суд буде розглядати напад на активістів в ніч з 22 на 23 січня 2014 року в лікарні №17 на вулиці Євгена Коновальця (колишня Щорса) у Києві. Тоді група титушек побила активістів, пошкодила їх авто та доставила у відділок.

«Активістів доставили в Дарницьке районне управління міліції, де вищевказаний керівник організував дачу залученими правоохоронцями завідомо неправдивих свідчень з обвинуваченням невинних громадян у тяжких злочинах, незаконне їх затримання та притягнення слідчими до кримінальної відповідальності за нібито масові заворушення», — йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що за даним епізодом також проходять 18 правоохоронців, 13 бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», 8 титушек і колишній заступник начальника управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків.