Вночі: китайський апарат сів на зворотному боці Місяця, під завалами будинку у Магнітогорську знайшли тіла 36 осіб, а українців закликали скасувати поїздки до Таїланду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Китайський апарат сів на зворотному боці Місяця

Китайський апарат для дослідження Місяця Changʼe 4 успішно сів на зворотному боці Місяця. Це відбулося 3 січня о 4:26 за київським часом. На борту станції перебуває місяцехід, який обстежить місце посадки, проведе геологічні та астрофізичні експерименти, досліди з вирощування живих організмів в умовах малої сили тяжіння. Це перша в історії людства успішна мʼяка посадка на зворотну сторону Місяця.

Кількість загиблих у Магнітогорську досягла 36 осіб

Рятувальники виявили тіла 36 жертв обвалення підʼїзду 10-поверхового житлового будинку в російському місті Магнітогорську. Працівники МНС РФ витягли з-під завалів тіла ще двох жінок та одного чоловіка. Але досі залишається невідомою доля пʼяти осіб.

Українців закликали скасувати поїздки до Таїланду

Через наближення тропічного шторму Міністерство закордонних справ радить українцям бути обережними у Таїланді та до 5 січня утриматися від відвідання прибережних зон королівства. У південних регіонах держави очікується погіршення погодних умов — потужний вітер та опади, можливі повені та тайфуни. У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю, МЗС рекомендує звертатися на «гарячу лінію» Посольства України в Таїланді: +66970107760.

Посол США відвідав затриманого за шпигунство американця в російській вʼязниці

Посол США в Росії Джон Гантсман відвідав в слідчому ізоляторі «Лефортово» заарештованого в Москві колишнього морпіха Пола Уїлана і запропонував йому допомогу посольства. Потім він поговорив телефоном з родиною Уїлана.

Новим прес-секретарем Пентагону став Чарльз Саммерс

Новим прес-секретарем Міноборони США призначений Чарльз Саммерс. У своєму Twitter він написав, що провів чудовий день як керівник вкрай талановитої команди відділу міністра оборони зі звʼязків з громадськістю. Для нього велика честь консультувати в.о. глави Пентагону Патріка Шанахана та високопосадовців Міноборони зі звʼязків з громадськістю, а також мати можливість працювати з кращими військовими фахівцями у світі.