Луценко заявив про «ниточку» в розслідуванні вбивства Шеремета, але правоохоронці не розкривають результатів

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Ще в серпні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета зʼявилася «ниточка», але правоохоронці досі відмовляються розкривати інформацію про результати розслідування, повідомляє «Українська правда».

Нагадаємо, в серпні в інтервʼю Луценко сказав про хід розслідування вбивства Шеремета: «За останній місяць ми маємо одну ниточку, яка, можливо, приведе нас до відповіді в цьому питанні. Я тримаю це на своєму контролі. Йдуть дуже активні слідчі дії. Крапка. Більше нічого не скажу».

Однак в Генпрокуратурі та Нацполіції досі не розкривають, до яких результатів привела ця «ниточка», посилаючись на таємницю слідства.

«Повідомляємо, що в даний час у даному кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили цей злочин», — розповіли в поліції.

Прокуратура додала, що жодної людини під час розслідування не затримували і нікому не повідомляли про підозру.

Інших подробиць правоохоронці не розповіли. Поліція пояснила це кримінальною відповідальністю за розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, а Генпрокуратура — обмеженням доступу до інформації.

  • 20 липня 2016 року в Києві був убитий журналіст Павло Шеремет, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За два роки після загибелі Шеремета справу не розкрили: слідству нічого не відомо ані про виконавців вбивства, ані про замовників.
  • Мати Шеремета вважає, що у правоохоронних органів є «якісь інші причини, щоб не розкривати цю справу»: «Вони говорили: “Так, ми проводили розслідування, ось машина і той чоловік, який там був. Це був охоронець когось”. Але все це виглядає несерйозно».
  • Олена Притула зверталася до генпрокурора із заявою, в якій просила розслідувати це вбивство як теракт, що призвів до загибелі людини.
  • Генеральна прокуратура у відповідь на заяву Олени Притули заявила, що вбивство Шеремета не є терористичним актом.
  • В Україні, за різними підрахунками, з моменту здобуття незалежності загинули майже 70 журналістів. Найбільш резонансними стали вбивства Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета, Ігоря Александрова та Вʼячеслава Веремія.