У Кремлі заявили, що Росія може взяти під приціл ракетні системи США

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Кремлі заявили, що Росія може взяти під приціл ракетні системи США

U.S. Department of Defence

Росія візьме під приціл ракетні системи США в Європі, якщо Вашингтон після виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) там їх розмістить. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

«За виходом з ДРСМД потенційно може стояти розміщення ракет середньої і малої дальності в європейських країнах — так, як це було під час холодної війни. Розміщення там цих ракет та їх потенційне націлювання у бік Російської Федерації призведе до того, що РФ, з тим щоб створити паритет, візьме ці пускові установки під приціл своїм ракетним арсеналом», — сказав Пєсков в ефірі «Первого канала».

  • Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що країна припинить свої зобовʼязання за договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до його виконання.
  • Зокрема, США закликають Росію відмовитися від ракет 9M729, які виробляє російське ДКБ «Новатор», або ж скоротити їх радіус. Він повинен відповідати вимогам Договору 1987 року про ракети середньої і малої дальності.