США і низка країн готують санкції проти Китаю за кібершпигунство та хакерські атаки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

США і низка інших країн готуються звинуватити Китай у кібершпигунстві і хакерських атаках, повідомляє The Washington Post.

За даними видання, Пекін звинувачують у «наполегливих зусиллях з крадіжки комерційних таємниць і передових технологій інших країн», а також в атаках на урядові і корпоративні компʼютерні мережі.

Міністерство юстиції США висуне звинувачення проти хакерів, повʼязаних з головною розвідувальною службою Китаю, які нібито брали участь у тривалій кампанії кібершпіонажу, спрямованій проти мереж США та інших країн. Планується, що разом із звинуваченнями оголосять про санкції проти Китаю.

Очікується, що до звинувачень США долучаться Велика Британія, Австралія, Канада, Японія та Німеччина. «Всі вони стали жертвами тривалої шпигунської кампанії. Китайські шпигуни зламували мережі компаній, що надають послуги з кібербезпеки та інформаційних технологій урядовим агентствам і великим фірмам», — повідомляє видання. Крім того, від хакерських атак постраждали мережі у Бразилії, Франції, Швейцарії та Південній Кореї.