«Хочете влаштувати скандал?» Путін на прес-конференції відповів на питання українського журналіста

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Хочете влаштувати скандал?» Путін на прес-конференції відповів на питання українського журналіста

Пресслужба президента російської федерації

Путін на своїй щорічній прес-конференції запитав у журналіста УНІАН Романа Цимбалюка, чи збирається той влаштувати скандал. Але мікрофон йому все-таки дали, і на його запитання президент Росії відповів.

Цимбалюк запитав, які умови обміну українських моряків та скільки грошей витрачається на Донбас. «Які умови обміну українських політвʼязнів?», «Здається, ви втручаєтеся у виборчий процес в Україні, як раніше у США?»

«Ми надаємо підтримку людям на Донбасі і будемо це робити далі. Щоб їх там «не порвали». Тому що спроби силою вирішити політичні питання приречені на провал», — відповів Путін на питання про ситуацію на Донбасі. «Хто встановив блокаду між Донбасом і рештою частиною України? Росія це зробила? Це зробила українська влада — запровадила суцільну економічну блокаду території, яку вони вважають своєю, і вони стріляють по цих громадянах, яких вважають своїми, і там майже щодня мирні люди гинуть», — прокоментував лідер Кремля.

Також президент Росії зазначив, що «торговий оборот між Росією та Україною зростає». І додав: «Ми хочемо, щоб в Україні та на Донбасі був мир і процвітання».

На питання про звільнення українських моряків Путін відповів, що переговори з цього приводу проводилися, проте якісь дії будуть зроблені «після закриття кримінальної справи».