На Львівщині помер відомий волонтер і активіст Майдану. Поліція підозрює самогубство, друзі і соратники кажуть, що його зарізали

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
На Львівщині помер відомий волонтер і активіст Майдану. Поліція підозрює самогубство, друзі і соратники кажуть, що його зарізали

Facebook / Ігор Коцюруба

У Червонограді (Львівська область) у віці 53 років помер громадський діяч, волонтер і активний учасник Революції Гідності Ігор Коцюруба. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв.

Спочатку говорили, що у волонтера не витримало серце. Однак пізніше смерть активіста підтвердила поліція Львівщини та повідомила подробиці.

«16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 в поліцію від очевидця події надійшло повідомлення про те, що людина в місті Червоноград намагається покінчити життя самогубством... Особа чоловіка встановлена — ним виявився 53-річний львівʼянин, від отриманих тілесних ушкоджень він помер в лікарні», — сказано в повідомленні поліції.

За фактом смерті 53-річного Ігоря Коцюруба відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК. Але необхідно зазначити, що поліція завжди відкриває провадження у цій статті, навіть у випадку самогубства. Зазвичай після підтвердження факту самогубства такі справи просто закривають.

Тим часом зʼявилися припущення, що 53-річний Ігор Коцюруба був убитий. Про це повідомили кілька його знайомих.

«Зараз зʼявляється інформація, що це може бути не раптова природна смерть. Звертаюся до Генерального прокурора України, щоб він узяв справу під особистий контроль. Правда про смерть Ігоря повинна бути встановлена, винні — жорстко покарані. Смерть громадських активістів стає безкарним масовим явищем?» — написала 17 грудня на своїй сторінці голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоровʼя Ольга Богомолець.

  • Ігор Коцюруба був українським громадським діячем, співголовою «Революції на граніті», головою студентського братства Львівського політехнічного інституту у 1989—1990 роках, секретарем студентського братства Львова в 1990—1991 роках. На волонтерських засадах допомагав армії.
  • Журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляла, що злочин став результатом раптової бійки, але потім визнали, що вбивство Хашоггі було навмисним.