«Створюють нову церкву і туди переходять». В УПЦ МП розповіли про подальшу долю своїх ієрархів, які взяли участь у Соборі

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
«Створюють нову церкву і туди переходять». В УПЦ МП розповіли про подальшу долю своїх ієрархів, які взяли участь у Соборі

Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Ті ієрархи УПЦ МП, які беруть участь в Обʼєднавчому соборі, «створюють нову церкву і туди переходять». Про це повідомив BBC News Україна голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря). На питання, чи будуть застосовані щодо них якісь санкції, він сказав, що «до нас вони більше не мають відношення», пише видання.

«Ми лише констатуватимемо, що вони перейшли в розкол, і повідомимо помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться», — цитує BBC News Україна архієпископа. Він додав, що посади, яку ці ієрархи займали в УПЦ МП, стануть вакантними.

«У даному випадку, люди самі захотіли відлучити себе від своєї церкви. Нам залишається це лише з сумом констатувати», — сказав він.

Раніше повідомлялося про двох представників УПЦ МП, які беруть участь у Соборі – митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), а також митрополита Вінницького і Барського Симеона.