СБУ розпочала перше кримінальне провадження за незаконний перетин кордону

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України відкрила перше кримінальне провадження через незаконний перетин кордону, повідомляє прес-служба Держаної прикордонної служби.

«Слідчим відділом Управління СБУ в Одеській області розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 332-2 КК України «Незаконне перетинання державного кордону України»», — йдеться у повідомленні.

11 грудня в Одеській області прикордонники затримали чоловіка, який намагався, оминаючи пункти пропуску, потрапити в Україну з сусідньої держави. Затримали його відразу після незаконного перетину кордону, ним виявився 32-річний громадянин Молдови.

Як пояснюють у Держприкордонслужбі, потрапити в нашу державу в такий спосіб іноземець вирішив тому, що йому заборонений вʼїзд в Україну на 10 років. Таке обмеження на нього наклали за попередню спробу незаконного проникнення в Україну.

Затриманого оштрафували на 5 100 гривень. Додатково порушнику продовжили заборону в’їзду на територію України терміном ще на 10 років. Громадянина Молдови передали працівникам СБУ для проведення подальших слідчих дій.