Протести «жовтих жилетів» у Франції. Загинула шоста людина

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Протести «жовтих жилетів» у Франції. Загинула шоста людина

Patrick Aventurier / Getty Images

З початку протестів «жовтих жилетів» у Франції загинула шоста людина. 23-річного протестувальника в ніч із середи на четвер, 13 грудня, збила на смерть вантажівка на кільцевій розвʼязці Бонпас в Авіньйоні (Воклюз), біля виїзду з автостради. Про це пише Le Monde.

Інцидент стався незабаром після півночі. 26-річний водій, за даними прокуратури, був заарештований. Зараз час він перебуває під вартою.

Потерпілому було 23 роки. Це шоста смерть, повʼязана з протестами.

Шість загиблих із середини листопада

17 листопада, у перший день протестів «жовтих жилетів», протестувальниця загинула в Пон-де-Бовуазен (Савойя) — її збила автомобілістка, яка запанікувала на контрольно-пропускному пункті. Два дні потому 37-річного байкера збив пікап, який маневрував, щоб уникнути загородження «жовтих жилетів», наступного дня він помер від отриманих травм.

У ніч з 1 на 2 грудня, у другі вихідні протестів, автомобіліст помер, коли сідав у вантажівку, що зупинилася біля греблі біля Арля (Буш-дю-Рон).

Четверта жертва — 80-річна жінка, яка постраждала від гранати зі сльозогінним газом в Марселі 1 грудня. Вона померла на наступний день у лікарні, під час операції.

10 грудня в Шасней-сюр-Боннье (Шаранта) загинула жінка років двадцяти — її машина вʼїхала у вантажівку.