Дані 500 мільйонів гостей готелів Marriott викрали китайські хакери

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

До викрадення даних 500 млн гостей готелів групи Marriott International Inc. у всьому світу причетні китайські хакери. Про це пише The New York Times.

Хакери працювали за замовленням міністерства державної безпеки Китаю. Збір даних торкнувся також компаній в сфері медстрахування й організацій, які зберігають інформацію про допуск громадян США до державної таємниці.

  • Зловмисники отримали доступ до бази даних системи бронювання готелів Starwood. У результаті стався витік персональної інформації близько 500 млн відвідувачів. Про це повідомляється на сайті Marriott International — міжнародної компанії з управління готельними мережами зі штаб-квартирою у США.
  • Попередження про підозрілу активність компанія отримала 8 вересня 2018 року. Після розслідування виявилося, що хакери мали доступ до бази даних з 2014 року.
  • Marriott вважає, що була викрадена інформація про приблизно 500 млн гостей. Дані близько 327 млн з них включають імена, почтову адресу, номери телефону і паспорта, адреси електронної пошти, дату народження, стать, відомості про прибуття та виїзд тощо.