МОЗ: Одеський медуніверситет захопили прихильники звільненого екс-ректора Запорожана

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одесі група невідомих осіб захопила Одеський національний медичний університет. Про це у Facebook повідомило Міністерство охорони здоровʼя.

У МОЗ заявили про рейдерське захоплення і про те, що люди, які захопили заклад, нібито звільняють співробітників університету і знищують офіційну документацію.

У відомстві зазначають, що будівлю установи охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана і не пускають нікого всередину.

«МОЗ України вважає неприпустимими такі дії осіб, які діють фактично в інтересах екс-ректора, і закликає працівників не виконувати незаконні накази і розпорядження. Також МОЗ України повʼязує ці події з тим, що саме сьогодні комісія Міністерства юстиції розглядає скарги МОЗ України з приводу незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМУ», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у липні Міністерство охорони здоровʼя звільнило з посади ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана за корупцію. Відомство отримало велику кількість скарг на роботу ректора і загальну ситуацію в університеті, у звʼязку з чим в Одесу була відправлена комісія з перевірки дотримання статуту та умов контракту ректором ОНМУ.