Протести «жовтих жилетів»: до Парижа стягують броньовану техніку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Французькі правоохоронці почали відправку до Парижа важкої броньованої техніки напередодні акції протесту «жовтих жилетів», яка відбудеться у суботу, 8 грудня, повідомляє The Guardian.

В уряді повідомили, що в усій країні приведуть у стан підвищеної готовності 89 тисяч поліцейських і жандармів. 8 тисяч з них будуть у Парижі, а також десятки броньованих автомобілів VBRG. Ці машини здатні стріляти сльозогінними снарядами та зносити барикади.

Як пише видання, у центрі Парижа власники банків, магазинів, ресторанів намагаються захистити свої приміщення від мародерів. На площі Бастилії муніципальні робітники забирають будь-які предмети, які можуть кинути в поліцейських. Парижанам також рекомендують не залишати на вулиці сміттєві баки.

Завтра в Парижі закриють Лувр та Ейфелеву вежу, а також кілька інших популярних туристичних майданчиків. Також через протести скасовані шість матчів французької футбольної ліги.

  • Протести у Франції почалися 17 листопада. За даними французького МВС, у демонстраціях беруть участь майже 300 тис. чоловік. Крім зниження цін на пальне, вони вимагають зменшення податків та підвищення мінімального розміру оплати праці. Через протести вже загинули три людини, сотні отримали тілесні ушкодження.
  • Після цього Єлисейський палац прийняв рішення скасувати заплановане на 2019 рік підвищення податків, зокрема на пальне, що було однією з вимог «жовтих жилетів».
  • В адміністрації президента Франції Емманюеля Макрона та уряді країни зростає стурбованість через акцію протесту «жовтих жилетів», яка запланована на 8 грудня. Подейкують про підготовку державного перевороту.