Клімкін: Угорщина припинила видачу своїх паспортів в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Клімкін: Угорщина припинила видачу своїх паспортів в Україні

Немеш Янош / УНІАН

Консульства Угорщини припинили видавати свої паспорти на Закарпатті та в Києві. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише «Європейська правда».

«Угорці кажуть, що не видають зараз паспорти. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, тому що я памʼятаю заяви Сійярто, коли він говорив, що видача паспортів на нашій території не суперечить українським законам. Зараз це припинилося», — розповів він.

При цьому угорське законодавство про спрощене надання громадянства закордонним угорцям зберігається, і процедура може відбуватися за межами України.

«Я, на жаль, не можу гарантувати, що вони не спробують продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття у себе, в Угорщині — на угорській території ми їх дії не можемо контролювати. Але для нас питання абсолютного принципу — у своїх консульствах на нашій території вони не можуть цього робити», — пояснив міністр.

Він також додав, що Україна запропонувала Угорщині підписати угоду про уникнення подвійного громадянства, але відповіді від Будапешта не отримала.