Daily Mirror: Військових і розвідників Британії попередили про нову хвилю атак російських шпигунів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Керівники спецслужб Великої Британії попереджають про чергову хвилю атак російських шпигунів, які отримали нові потенційно смертоносні місії по всій країні. Про це пише таблоїд Daily Mirror, посилаючись на інформацію в секретній записці, яка опинилася в розпорядженні видання.

У документі закликають військових розвідників «бути напоготові для виявлення кремлівських шпигунів».

За даними таблоїду, MI5 і поліція вважають, що російських дипломатів, яких не вислали з країни на початку року у звʼязку з отруєнням «Новачком» у Солсбері, тепер мобілізували для виконання розвідувальних завдань. Спецслужби і військових закликають фіксувати будь-які російські дипломатичні автомобілі, виявлені у Великій Британії.

У записці також перераховані номери підозрілих російських автомобілів.

«Ми знаємо, що співробітники російської розвідки часто їздять країною і що деякі дії офіцерів повʼязані з розвідкою. Служби розвідки Російської Федерації оцінюються як такі, що пстановлять серйозну шпигунську загрозу для Великої Британії», — цитує записку видання.

Спецслужби закликають документувати номер транспортного засобу, дату, час, місце, де його помітили, напрямок руху, а також кількість та опис пасажирів.