У Москві 16-річний учень прийшов до школи з ножем. Підліток погрожував себе вбити, його забрала швидка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Учень однієї зі шкіл на південному сході Москви прийшов у школу, озброївшись ножем, і погрожував себе вбити. З будівлі евакуювали дітей і вчителів, а з хлопцем почали переговори. У підсумку підлітка передали лікарям.

Що про це відомо?

Про інцидент повідомили кілька російських ЗМІ включаючи ТАСС, яке посилалося на джерело в правоохоронних органах.

«В одну зі шкіл на південному сході міста учень прийшов з ножем. Спочатку він погрожував учителям, а зараз погрожує себе вбити», — сказав співрозмовник агентства.

На місце події виїхали співробітники поліції.

За даними Telegram-каналу Mash, хлопця з ножем звуть Данило Горбатенко. Йому 16 років. Він прийшов у школу №1359.

«Даня прийшов у школу о 8:15. Охорона і черговий адміністратор відразу помітили, що у хлопця з-під одягу стирчав довгий ніж. Йому дали пройти в роздягальню, зачинили двері й ізолювали від інших дітей. Поки незрозуміло як, але хлопцеві вдалося вийти звідти. Зараз Даня Горбатенко сидить в одному з кабінетів, читає книгу, нікого до себе не пускає, і якщо раптом — погрожує вбити себе», — сказано в повідомленні.

Telegram / Mash

Московська поліція почала переговори зі школярем, пише Інтерфакс . За даними інформованого джерела агентства, 16-річний школяр приніс у школу №1359 в Жулебіно канцелярський ніж.

У переговорах із хлопчиком бере участь психолог. На місці була його мати. Прибула бригада швидкої психіатричної допомоги.

Інше інформоване джерело агентства повідомило, що учень перебуває на обліку в інспекції у справах неповнолітніх.

Після переговорів школяра передали лікарям-психіатрам. Його відвезли на кареті швидкої допомоги.

Які причини вчинку учня?

Джерело в правоохоронних органах ТАСС повідомляє, що причиною вчинку школяра могла стати отримана ним погана оцінка.

«За попередніми даними, мотивом такого вчинку могла стати погана оцінка, старшокласник з благополучної сімʼї», — сказало джерело.

За даними Telegram-каналу Mash, мама Данила твердо впевнена, що її син прийшов сьогодні захоплювати школу через пігулки. У нього були сильні головні болі, він постійно приймав ліки, щоб заспокоїтися.

Офіційно причину вчинку російські правоохоронці ще не назвали.